dimecres, 27 de juny del 2007

Mes concretament, pedalant per aqui...


La ruta prevista es divideix en tres trams:

1. Karakorum Highway fins a Kashgar
2. Travessa del Tibet fins a Lhasa
3. Lhasa-Kathmandu

El primer i tercer tram son dues grans classiques del cicloturisme. La meva intencio es fer-les servir com a punt d'entrada i sortida de l'itinerari que en principi era el meu objectiu inicial, la travessa del Tibet.
La Karakorum Highway no tinc la intencio de fer-la sencera. Alguna guia recomana comencar directament a Gilgit per entrar directament a la part mes interessant de la ruta i evitar les arees tribals del Kohistan que poden ser mes problematiques. Jo pensava prendre aquesta decisio un cop arribat a Islamabad, pero donada la complicada situacio dels ultims dies, evitare passar per la capital.
Aixo fara que el recorregut s'escurci forca en aquest primer tram, pero com tinc previst prendre-m'ho amb calma els primers dies de pedalar i aprofitar per fer algunes de les excursions d'un dia a peu recomanades si la situacio del pais ho permet, no m'importa gens.
Algun dels puts que m'interessen mes d'aquesta ruta son el Muztagh Ata i la ciutat de Kashgar, un dels mercats mes importants de la Ruta de la Seda i on aprofitare per descansar i agafar forces pel llarg tram del Tibet.

La travessa del Tibet en teoria es ilegal, pero ja em va informar l'Enric que havia de fer per tirar endavant. Espero que no em fotin fora... Es tambe on haure de ser mes autosuficient.
Mes o menys a la meitat, quan arribi al Kailash, tinc previst aparcar la bici uns dies i fer el trekking de la muntanya sagrada.

La travessa la vull acabar a Lhasa perque em fa gracia arribar a aquesta ciutat mitica. No obstant, aixo queda molt lluny i tothom diu que els xinesos han fet que Lhasa perdi l'encant que tenia. Si veig que no tinc temps per arribar, agafare el cami directe cap a Kathmandu passant pel camp base del Sishapangma.

La Lhasa-Kathmandu ja he dit que es una classica que es fa en dues setmanes. Jo vull aprofitar per fer el trekking del camp base de l'Everest.

Be, son moltes coses i molt temps per davant. Ja veure fins a on arribare. Tot dependra de les forces i sobretot de la salut. La que he explicat es la idea inicial, pero si en algun moment he de pujar a un camio i abandonar la bicicleta, no tindre cap problema en fer-ho.